Χοιρινό με λάχανο τουρσί στη γάστρα

2014-05-05
Χοιρινό με λάχανο τουρσί στη γάστρα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Μια εξαιρετική και διαφορετική, νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή από τις Σέρρες για να μαγειρέψεις χοιρινό με λάχανο τουρσί στη γάστρα, όπως το περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο των συνταγών της, θα βρεις παρακάτω. Δοκίμασε την συνταγή και μοιράσου μαζί μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις των καλεσμένων σου.

Υλικά

  • 2 κιλά λάχανο τουρσί
  • 1 1/2 κιλό χοιρινό κρέας
  • ντομάτα
  • κόκκινο πιπέρι ή καυτερή πιπεριά
  • μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • λεμόνι
  • βούτυρο
  • λίγο αλεύρι
  • 1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Έχουμε έτοιμο το τουρσί λάχανο που γίνεται ως εξής:

Βήμα 2

Κόβουμε το λάχανο σε 4 - 5 κομμάτια, το αλατίζουμε αποβραδίς και την άλλη μέρα το βάζουμε σε ένα δοχείο με νερό, αλάτι, χυμό λεμονιού, φλούδα λεμονιού και 6 - 7 ρεβίθια.

Βήμα 3

Σε 8 - 10 μέρες είναι έτοιμο.

Βήμα 4

Ψιλοκόβουμε και αχνίζουμε το λάχανο με το βούτυρο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι.

Βήμα 5

Σωτάρουμε το χοιρινό αφού το αλατίσουμε και το τυλίξουμε στο αλεύρι.

Βήμα 6

Το <<σβήνουμε>> με το κρασί.

Βήμα 7

Προσθέτουμε μετά το λάχανο, τη ντομάτα, το λεμόνι.

Βήμα 8

Το τοποθετούμε στην γάστρα και το ψήνουμε 1 με 1,5 ώρα.

Βήμα 9

Το χοιρινό με λάχανο τουρσί στη γάστρα είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή