Χοιρινό με λάχανο τουρσί

2014-05-01
Χοιρινό με λάχανο τουρσί
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Η συνταγή που σου παρουσιάζω παρακάτω για να μαγειρέψεις χοιρινό με λάχανο τουρσί, είναι φαγητό από την Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης και μας το έφτιαχνε η γιαγιά μου τους χειμωνιάτικους μήνες. Δοκίμασε να τη φτιάξεις και στείλε μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 3 κιλά λάχανο τουρσί
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 κιλά χοιρινό ψαχνό
  • κόκκινο πιπέρι ή 1 κουταλιά ντομάτα πελτές
  • 3 ποτήρια ζουμί κρέατος

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνετε το λάχανο τουρσί, το κόβετε κομματάκια, το στίβετε να βγάλει το ζουμί του, το αλέθετε όπως τον κιμά και το στίβετε και πάλι.

Βήμα 2

Βάζετε το στιμμένο λάχανο στην κατσαρόλα και με το λάδι ή το βούτυρο για να τσιγαριστεί.

Βήμα 3

Προσθέτετε λίγο - λίγο το λάδι ή το βούτυρο για να καλοτσιγαριστεί (από αυτό εξαρτάται η επιτυχία, διαφορετικά δεν θα βράσει).

Βήμα 4

Αφού τσιγαριστεί καλά, ρίχνετε το κρέας κομμένο σε μερίδες, τρία ποτήρια του νερού ζουμί κρέατος και δύο ποτήρια νερό (να μη γίνει πολύ αλμυρό), λίγο κόκκινο πιπέρι ή τον πελτέ και τα αφήνετε να βράσουν καλά, βάζοντας και πάλι λίγο λάδι.

Βήμα 5

Το χοιρινό με λάχανο τουρσί είναι έτοιμο για να το σερβίρετε και να το απολαύσετε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή