Χοιρινό με λευκό κρασί

2015-08-11
Χοιρινό με λευκό κρασί
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο απλές συνταγές για χοιρινό που σου έχουμε προτείνει και μια από αυτές που αφενός σηκώνουν πολλές παραλλαγές σε μυρωδικά και αφετέρου συνοδεύονται με ότι συνοδευτικό θέλεις καθώς το χοιρινό μας εδώ είναι κρασάτο με σάλτσα από λευκό κρασί. Φτιάχνεται πάρα πολύ εύκολα καθώς αρχικά τσιγαρίζουμε το κρέας σε βούτυρο, το σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ετοιμαστεί. Συνοδεύεται άψογα με λαχανικά, με κάποια από τις σαλάτες, με πατάτες τηγανιτές, με ρύζι και με μακαρόνια. Καλή όρεξη και καλή απόλαυση εύχομαι.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό κρέας ψαχνό
  • 1 φλιτζάνι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κρέας σε κομμάτια με μέγεθος όσο ένα αυγό, τα πλένετε, τα στραγγίζετε καλά και τα τηγανίζετε με βούτυρο, να ροδοκοκκινίσουν απ' όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Τα σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να πάρουν μία βράση και αδειάζετε τα τσιγαρισμένα κομμάτια με τη σάλτσα τους μέσα σε μέτρια κατσαρόλα.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγο νεράκι και αφήνετε ώσπου να ψηθεί το κρέας.

Βήμα 4

Φροντίζετε το νεράκι που θα συμπληρώνετε, όταν χρειάζεται, να είναι ζεστό και να ρίχνετε λίγο - λίγο κάθε φορά και η φωτιά να είναι χαμηλή για να μελώσει το κρέας.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή