Χοιρινό με μακαρόνια

2014-05-21
Χοιρινό με μακαρόνια
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:20 h
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Μια καταπληκτική παραδοσιακή Αθηναϊκή σπεσιαλιτέ για να μαγειρέψεις την συνταγή για χοιρινό με μακαρόνια θα βρεις παρακάτω, ακριβώς όπως την καταγράφει στο τετράδιο συνταγών της η γιαγιά μου. Δοκίμασε την και στείλε μου εντυπώσεις και παραλλαγές που τυχόν χρησιμοποίησες.

Υλικά

  • 1 1/2 - 2 κιλά χοιρινό από σπάλα
  • 1/2 κιλό μακαρόνια τρυπητά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 100 γραμ. κεφαλοτύρι
  • 100 γραμ. γραβιέρα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το χοιρινό, το κόβουμε 2 - 3 κομμάτια, το βάζουμε σε ταψί με λίγο λάδι, πιπέρι, νερό και το αφήνουμε να βράσει στο κάτω μέρος του φούρνου σε 250 C επί δύο ώρες.

Βήμα 2

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε βραστό νερό και μαζί τα μακαρόνια, το αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε μερικές φορές για να μην κολλήσουν.

Βήμα 3

Πριν τελειώσει το ψήσιμο, σκορπάμε το βούτυρο πάνω στα μακαρόνια, τα πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και τ' αφήνουμε ώσπου να πάρουν ροδόξανθο χρώμα.

Βήμα 4

Το χοιρινό με μακαρόνια είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή