Χοιρινό με ξινολάχανο και σάλτσα μουστάρδας

2015-10-13
Χοιρινό με ξινολάχανο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Καταπληκτικό χοιρινό με ξινολάχανο και μουσταρδένια σάλτσα είναι η γευστική πρόταση μου για σένα μέσα από τις παρακάτω σελίδες την οποία θεωρώ από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες συνταγές με χοιρινό που σου έχουμε παρουσιάσει. Πρόκειται φυσικά για ένα εύκολο πιάτο, οικονομικό ως προς τα υλικά που καλείσαι να χρησιμοποιήσεις, αποτελούμενο από σιγομαγειρεμένο κότσι χοιρινό, στην κατσαρόλα μαζί με πράσο, ξινολάχανο, κρεμμύδι, δάφνη, βούτυρο και μουστάρδα. Το κρέας γίνεται λουκούμι και σε συνδυασμό με την δεμένη σάλτσα του καθώς και το ξινολάχανο, το πράσο και τα κρεμμύδια που του χαρίζουν την γλυκιά γεύση τους έρχεται και δένει, για αυτό μη χάνεις στιγμή δοκίμασε το και καλή όρεξη! 

Υλικά

  • 800 γραμ. χοιρινό κότσι
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 350 γραμ. ξινό λάχανο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα το κρέας με το βούτυρο ίσα ίσα να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα μαζί με το πράσο ώστε να τσιγαριστούν και αυτά.

Βήμα 3

Τέλος ρίχνουμε τη δάφνη, τη μουστάρδα και 1 λίτρο νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα.

Βήμα 4

Αφού καθαρίσουμε και ψιλοκόψουμε το ξινολάχανο το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας για ακόμη μισή ώρα να βράσει, προσθέτοντας λίγο νεράκι.

Βήμα 5

Αφού το κρέας μας μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά μαλακώσουν αρκετά αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή