Χοιρινό με σάλτσα κρασιού και καρυδιού

2015-09-04
Χοιρινό με σάλτσα κρασιού και καρυδιού
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Σου παρουσιάζω μια από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές για χοιρινό κρέας που είναι και εξαιρετικά γευστική με έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων. Η σάλτσα που βάζουμε έχει βάση το καρύδι και το κρασί και είναι ιδιαίτερα απλή να την φτιάξουμε. Στην αρχή τσιγαρίζουμε το κρέας και το σβήνουμε με κρασί. Ύστερα ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας μαζί με τα μυρωδικά μας και το αφήνουμε να βράσει. Προετοιμάζουμε την σάλτσα καρυδιού με σκόρδο και όταν ετοιμαστούν όλα, αναμειγνύουμε τις δύο σάλτσες και σερβίρουμε με μακαρόνια ή πουρέ συνοδεύοντας το από μια από τις ελαφριές σαλάτες που σου έχουμε παρουσιάσει. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό (καρρέ ή μπούτι)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ντομάτα πελτές
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα (ψιλοκομμένη)
  • 5 κουταλιές σούπας ξύδι καλό
  • 7 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια μερίδας.

Βήμα 2

Τα βάζουμε σε χύτρα και αχνίζονται.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε να τσιγαριστεί ελαφρά από όλες τις πλευρές.

Βήμα 4

Το σβήνουμε με το κρασί και αφού πάρει μερικές βράσεις, ρίχνουμε το χυμό ντομάτας.

Βήμα 5

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα και λίγο νερό (1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σε χύτρα ταχύτητας).

Βήμα 6

Αφήνουμε να βράσει καλά, να δέσει και να μείνει με τη σάλτσα του.

Βήμα 7

Σάλτσα καρυδιού:

Βήμα 8

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα καρυδιού ως εξής:

Βήμα 9

Βάζουμε την καρυδόψιχα καλά κοπανισμένη σε ένα μπώλ.

Βήμα 10

Προσθέτουμε τα σκόρδα καλά λιωμένη και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε, ρίχνοντας το ξύδι λίγο λίγο.

Βήμα 11

Δουλεύουμε καλά το μίγμα, μέχρι να ασπρίσει.

Βήμα 12

Παίρνουμε τώρα από τη σάλτσα που έχουμε βράσει το χοιρινό και αραιώνουμε σιγά σιγά το μίγμα καρυδιού, ωσότου εξαντληθεί η σάλτσα και κατόπιν με όλο το μίγμα περιχύνουμε το κρέας.

Βήμα 13

Το ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε πιατέλα.

Βήμα 14

Το διατηρούμε ζεστό.

Βήμα 15

Συνοδεύει θαυμάσια σπαγγέτι ή χυλοπίτες.

Βήμα 16

Είναι φαγητό πικάντικο και αρέσει πολύ.

Βήμα 17

Σκέτο (χωρίς μακαρόνια) είναι περίφημος κρασομεζές.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή