Χοιρινό με σιτάρι

2015-10-04
Χοιρινό με σιτάρι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια από τις πιο διαφορετικές και παραδοσιακές συνταγές για χοιρινό κρέας θα βρεις παρακάτω που φτιάχνεται με σιτάρι και την έχω βρει από το βιβλίο συνταγών της γιαγιάς μου που την έφτιαχνε στο χωριό και την τρώγανε και σε πανηγύρια. Είναι πάρα πολύ ιδιαίτερη και σου συνιστώ να την μαγειρέψεις μόνο αν θέλεις να πειραματιστείς καθώς η γεύση της από μόνη της είναι ιδιαίτερη. Προσωπικά μου αρέσει πολύ και για αυτό στην προτείνω και έχει αρκετά εύκολη εκτέλεση καθώς αλέθουμε στην αρχή το σιτάρι και ταυτόχρονα ξαφρίζουμε και τσιγαρίζουμε το χοιρινό μαζί με τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια βάζουμε το σιτάρι με νερό και τα βράζουμε ενώ στο τέλος προσθέτουμε βούτυρο και σερβίρουμε με μια επιλογή από τις συνταγές με σαλάτες που έχουμε προτείνει. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό ή γίδα και κατά προτίμηση μισό - μισό, λίγο παχύ
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
  • 1/2 κιλό σιτάρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • λίγη κανέλα ή πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλέθουμε το σιτάρι σε μύλο (ευχάριστο αν υπάρχει πέτρινος) να γίνει ομοιόμορφα ψιλοκομμένο.

Βήμα 2

Βάζουμε το κρέας κομμάτια μικρά στην κατσαρόλα με το αλάτι και λίγο νερό και το ξαφρίζουμε.

Βήμα 3

Κόβουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα ρίχνουμε στο κρέας, με νερό και το λάδι, να βράσουν αρκετή ώρα.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το σιτάρι, προσθέτοντας πολύ νερό, και το προσέχουμε συνεχώς, επί μία ώρα, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να βράσει, οπότε ζεματάμε το βούτυρο και το περιχύνουμε για να αρρωματιστεί.

Βήμα 5

Σερβίρεται αμέσως, πασπαλισμένο με κανέλα ή πιπέρι (τρώγεται και κρύο).

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή