Χοιρινό πρασοσέλινο κοκκινιστό

2014-05-02
Χοιρινο πρασοσελινο κοκκινιστο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια νόστιμη συνταγή για χοιρινό πρασοσέλινο κοκκινιστό, αγαπημένο ελληνικό φαγητό που ‘θεραπεύει’ και μοσχοβολάει!

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές
  • 5 πράσα ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • Μισό ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Βάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει παντού

Βήμα 3

Συμπληρώνουμε με νερό και το βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 50 λεπτά περίπου

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα πράσα, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και τη ντομάτα

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά

Βήμα 6

Το χοιρινό πρασοσέλινο κοκκινιστό είναι έτοιμο!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή