Χοιρινό πρασοσέλινο λεμονάτο

2014-05-11
Χοιρινό πρασοσέλινο λεμονάτο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια παραδοσιακή Ηπειρώτικη σπεσιαλιτέ για να μαγειρέψεις μια καταπληκτική συνταγή για χοιρινό πρασοσέλινο λεμονάτο σου περιγράφω παρακάτω ακριβώς όπως την αποτυπώνει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Όταν την φτιάξεις στείλε μου παραλλαγές και εντυπώσεις που αποκόμισες.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό
  • 1 1/4 του κιλού πράσα
  • 1 1/4 του κιλού σέλινα
  • 3 κρεμμύδια μέτρια
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 2 - 3 λεμόνια
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε κανονικές μερίδες.

Βήμα 2

Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε να βράσει, με λίγο νερό.

Βήμα 3

Όταν πάρει βράση, το ξαφρίζουμε και ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Βήμα 4

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα πράσα, κόβοντας το άσπρο τους μέρος και λίγο πράσινο, σε κομμάτια των 5 εκ. περίπου.

Βήμα 5

Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τα σέλινα.

Βήμα 6

Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. (Προτιμάμε σέλινα με ρίζα χοντρή σαν πατάτα).

Βήμα 7

Όταν το κρέας μισοβράσει και μείνει με 3 - 4 φλιτζάνια νερού, προσθέτουμε το βούτυρο και τα πρασοσέλινα.

Βήμα 8

Όλα μαζί πρέπει να παραβράσουν και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.

Βήμα 9

Το χοιρινό πρασοσέλινο λεμονάτο είναι έτοιμο και σερβίρεται ζεστό με μπόλικο λεμόνι.

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή