Χοιρινό πρασοσέλινο με ντομάτα

2014-05-16
Χοιρινό πρασοσέλινο με ντομάτα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ νόστιμη και γευστική σπεσιαλιτέ από τη Λάρισα σου παρουσιάζω παρακάτω ακριβώς όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της για να δοκιμάσεις χοιρινό πρασοσέλινο με ντομάτα. Όταν φτιάξεις την συνταγή στείλε μου τις εντυπώσεις σου και αν χρησιμοποίησες παραλλαγές στα υλικά ή και στην εκτέλεση της.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό ψαχνό
  • 1 κιλό πράσο
  • 1 κιλό σέλινο
  • 150 γραμ. λάδι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά ντομάτα πελτές
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα πράσα, τα πλένετε και κόβετε κάθε πράσο σε 5 - 6 κομμάτια.

Βήμα 2

Τα βάζετε να πάρουν 2 - 3 βράσεις σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε.

Βήμα 3

Καθαρίζετε, πλένετε και ζεματάτε τα σέλινα σε αλατισμένο νερό.

Βήμα 4

Τ' αφήνετε να στραγγίσουν και τα κόβετε.

Βήμα 5

Κόβετε το κρέας σε κομμάτια.

Βήμα 6

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια.

Βήμα 7

Καίτε το λάδι σε κατσαρόλα και καβουρδίζετε το κρέας.

Βήμα 8

Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα φέρνετε 1 - 2 βόλτες να μαραθούν.

Βήμα 9

Λιώνετε τη ντομάτα σε 1 ποτήρι νερό και βρέχετε το κρέας.

Βήμα 10

Προσθέττετε ακόμη ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 11

Όταν σχεδόν ψηθεί το κρέας, ρίχνετε τα πράσα και τα σέλινα, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό στη φωτιά, να αποτελειώσει το ψήσιμό του το κρέας και να μαγειρευτούν τα χορταρικά.

Βήμα 12

Το χοιρινό πρασοσέλινο με ντομάτα είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή