Χοιρινό ριγανάτο στο φούρνο

2014-05-10
Χοιρινό ριγανάτο στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:000 h
  • Έτοιμη σε : 3:20 h

Μια πολύ απλή αλλά πάρα πολύ νόστιμη παραδοσιακή σπεσιαλιτέ της Θεσσαλονίκης για να μαγειρέψεις χοιρινό ριγανάτο στο φούρνο, θα βρεις παρακάτω. Δοκίμασε να την φτιάξεις και στείλε μου τις εντυπώσεις σου καθώς και τις παραλλαγές που μπορεί να χρησιμοποίησες στην μέθοδο ή στα υλικά. Η συνταγή που θα δεις παρακάτω αφορά το κεφάλι από το χοιρινό αλλά με τον ίδιο τρόπο γίνεται για το κρέας από κάθε μέρος του σώματος του.

Υλικά

  • 1 κεφάλι χοιρινό (χωρίς τη μούρη και σπασμένο)
  • λίγο λάδι
  • ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά το κεφάλι, το πλένουμε επίσης καλά και το αφήνουμε στο νερό, για πολλές ώρες, να ασπρίσει.

Βήμα 2

Το βάζουμε σε ταψάκι και το ψήνουμε 1 ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 3

Πετάμε όσο ζουμί έβγαλε.

Βήμα 4

Το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τη ρίγανη και το αλείφουμε με λάδι ή βούτυρο φρέσκο.

Βήμα 5

Το ξαναβάζουμε στο φούρνο, με λίγο ζουμί και το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές καλά, να ροδοκοκκινίσει, περιχύνοντας το κάθε τόσο με το ζουμί του, για να μην ξεραθεί.

Βήμα 6

Το αφήνουμε πολλές ώρες να σιγοψηθεί.

Βήμα 7

Το χοιρινό ριγανάτο στο φούρνο είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή