Χοιρινό ρολό πρωτοχρονιάτικο

2015-12-29
xoirino-rolo-prwtoxroniatiko
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Αγαπημένες μου φίλες καλημέρα σας.  Τα Χριστούγεννα είναι όλο και πιο κοντά, μας πιέζει δηλαδή ο χρόνος εαν δεν έχουμε ακόμα σκεφθεί τι φαγητά θα φτιάξουμε. Σήμερα σας έχω μια κλασσική συνταγή για χοιρινό κρέας η οποία είναι εύκολη, απλή, οικονομική και λατρεμένοι απο μικρούς και μεγάλους, που θα αποτελέσει μια λύση για κάθε περίσταση. Θα φτιάξουμε σήμερα λοιπόν μια εύκολη συνταγή για το πρωτοχρονιάτικο σας τραπέζι. Χοιρινό ρολό για την πρωτοχρονιά λοιπόν. Ένα πιάτο εύκολο που σίγουρα θα ξετρελάνει τα αγαπημένα σας πρόσωπα και θα γίνει ανάρπαστο με το που εμφαιστεί στο τραπέζι. Μία συνταγή με αρκετά μπαχαρικά. Την ιδιαιτερότητα όμως και την ξεχωριστή γεύση τη δίνει το κύμινο, μπαχαρικό το οποίο βοηθάει στην απώλεια βάρους με αρκετούς γρήγορους ρυθμούς αλλά και στη μείωση της χοληστερόλης. Ένα πιάτο λοιπόν που εκτός από απίστευτη νοστιμιά και απόλαυση, μας ποροσφέρει και πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Καλά Χριστούγεννα φίλες μου.

Υλικά

  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 5 φύλλα δάφνης
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 15 κόκκους πιπέρι
  • 1,5 κιλό πανσέτα (χωρίς κόκαλο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου, σπάμε τα φύλλα δάφνης καθώς και τους κόκκους από το μπαχάρι και από το πιπέρι χοντροκομμένους.

Βήμα 2

Στη συνέχεια απλώνουμε το κρέας σε έναν πάγκο πασπαλίζουεμ πολύ καλά με το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τη δάφνη, το σκόρδο και τους σπασμένους κόκκους από το μπαχάρι και από το πιπέρι και αρχίζουμε να το τυλίγουμε σε ρολό.

Βήμα 3

Μόλις το τυλίξουμε το δένουμε καλά με σπάγκο, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 4

Τέλος μόλις ετοιμαστεί, το αφήνουμε να κρυώσει αφαιρούμε το σπάγκο, το γαρνίρουμε με ότι θέλουμε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή