Χοιρινό σαλμί

2014-07-07
Χοιρινό σαλμί
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου παρουσιάζω μια παραδοσιακή συνταγή από την Κόρινθο για να μαγειρέψεις το χοιρινό σαλμί όπως το περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο συνταγών της και να το σερβίρεις σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου. Η συνταγή είναι κυρίως χειμωνιάτικη και έχει ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό
  • 2 κεφάλια ολόκληρα σκόρδο
  • 1 1/2 ποτήρι νερού λάδι
  • μισό ποτήρι κρασιού κρασί αρετσίνωτο ή 1 κρασοπότηρο κονιάκ
  • 1 μασούρι κανέλα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός)
  • 1 κουταλιά γεμάτη της σούπας πελτές
  • μία διπλόχουφτα καρύδια, κοπανισμένα καλά
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα σκόρδα και χύνουμε το ζουμί.

Βήμα 2

Κοκκινίζουμε το κρέας, κομμένο σε μερίδες στην κατσαρόλα με το λάδι και το σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 3

Ρίχνουμε την κανέλα (για λίγη ώρα), το χυμό του λεμονιού, τα σκόρδα ξεφλουδισμένα και λιωμένα, τη ντομάτα, το αλάτι και το ανάλογο νερό.

Βήμα 4

Όταν βράσει το κρέας, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα καρύδια (αφού τα λιώσουμε με λίγο νερό και σάλτσα), ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μία μόνο βράση και κατεβάζουμε αμέσως να μη μαυρίσει το καρύδι.

Βήμα 5

Το χοιρινό σαλμί είναι έτοιμο και πάρα πολύ νόστιμο.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή