Χοιρινό Ψαρονέφρι με Δαμάσκηνα

2013-04-23
χοιρινο ψαρονεφρι με δαμασκηνα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πάρα πολύ νόστιμη και διαφορετική από τα συνηθισμένα συνταγή. Το χοιρινο ψαρονεφρι με δαμασκηνα είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα μαγέψει τους πάντες. Με ένα ιδιαίτερο άρωμα και μια καταπληκτική γεύση που θα τους κερδίσει όλους. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και γράψε μου τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200 ml κόκκινο γλυκό κρασί
  • 2 πορτοκάλια χυμό
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 70 ml κονιάκ
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Τσιγαρίζεις το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτεις το κρέας.

Βήμα 2

Μόλις πάρει χρώμα γύρω γύρω σβήνεις με το κρασί, το κονιάκ και το μπαλσάμικο.

Βήμα 3

Προσθέτεις το χυμό από τα πορτοκάλια και το μέλι.

Βήμα 4

Αφήνεις να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά, να μαλακώσει το κρέας.

Βήμα 5

10 λεπτά πριν τελειώσεις το ψήσιμο, προσθέτεις τα δαμάσκηνα και αλατοπίπερο ίσα να μαλακώσουν.

Βήμα 6

Μπράβο σου! Το χοιρινο ψαρονεφρι με δαμασκηνα είναι έτοιμο να το απολαύσεις. Καλή όρεξη.

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • http://facebook melinamix..

    φαινεται πολυ ωραια συνταγη!!!! θα την δοκιμασω οπωσδηποτε!!!!!