Χοιρινό Ψαρονέφρι με Κρέμα Γάλακτος

2013-04-24
χοιρινο ψαρονεφρι με κρεμα γαλακτος
  • Σερβίρεις : 3
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ νόστιμη και γνωστή συνταγή. Το χοιρινο ψαρονεφρι με κρεμα γαλακτος σίγουρα θα ικανοποιήσει όλους τους ουρανίσκους. Μια καταπληκτική ιδέα να προσφέρεις και στους καλεσμένους σου. Ταιριάζει ιδανικά με ζεματισμένα πράσινα λαχανικά. Δοκίμασε κι εσύ αυτή τη συνταγή και μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Υλικά

  • 3 κομμάτια ψαρονέφρι αλατοπιπερωμένα και αλευρωμένα
  • ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγους κόκκους
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σωτάρεις το κρέας να ροδίσει κι από τις δυο μεριές.

Βήμα 2

Προσθέτεις το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σωτάρεις για άλλα 3 λεπτά.

Βήμα 3

Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις για 3 λεπτά ακόμα να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 4

Προσθέτεις τους κόκκους πιπεριού και την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 5

Ψήνεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια το χοιρινο ψαρονεφρι με κρεμα γαλακτος είναι έτοιμο. Καλή όρεξη.

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.8 / 5)

3.8 5 11
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

11 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή