Χοιρινό Ψαρονέφρι με Μουστάρδα

2013-06-01
χοιρινο ψαρονεφρι με μουσταρδα
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ απολαυστική συνταγή. Το χοιρινο ψαρονεφρι με μουσταρδα θα ενθουσιάσει όλους τους ουρανίσκους. Καταπληκτική συνταγή επηρεασμένη από τη γάλλική κουζίνα. Δοκίμασε την και σίγουρα θα λατρέψεις την ιδιαίτερη γεύση της καθώς και το απίστευτο άρωμά της. Μπορείς να συνδυάσεις το ψαρονέφρι σου με λαχανικά στον ατμό καθώς και με μια πράσινη, φρέσκια, δροσερή σαλάτα. Μην ξεχάσεις μετά να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 2 χοιρινά ψαρονέφρια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 4 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνεις το ψαρονέφρι και το σωτάρεις στο ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Ανακατεύεις σε ένα μπωλάκι το κρασί με τη μουστάρδα.

Βήμα 3

Μόλις πάρει χρώμα και θωρακιστεί το κρέας, ρίχνεις το μείγμα της μουστάρδας, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 12 λεπτά.

Βήμα 4

Αφαιρείς το κρέας από το τηγάνι και το κρατάς ζεστό.

Βήμα 5

Σε ένα μπωλάκι ανακατεύεις το νερό με το κορν φλάουρ και το ρίχνεις στη σάλτσα.

Βήμα 6

Ανακατεύεις για 1 λεπτό να δέσει και περιχύνεις με αυτή το κρέας.

Βήμα 7

Συγχαρητήρια το χοιρινο ψαρονεφρι με μουσταρδα είναι έτοιμο. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Φυσικά μπορείς να φτιάξεις την ίδια σάλτσα και με μοσχαρίσιο φιλέτο ή ακόμα και με φιλέτο κοτόπουλου.
  • Μπορείς να γαρνίρεις το κρέας σου με ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο που θα του προσθέσει άρωμα και χρώμα.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 10
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

10 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή