Χοιρινό ψητό κατσαρόλας

2014-05-17
Χοιρινό ψητό κατσαρόλας
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια συγκλονιστική Ηπειρώτικη σπεσιαλιτέ η οποία είναι πάρα πολύ νόστιμη και γευστική, σου παρουσιάζω παρακάτω για να μαγειρέψεις το χοιρινό ψητό κατσαρόλας ακριβώς όπως το περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο συνταγών της. Δοκίμασε να το φτιάξεις και στείλε μου γνώμες και σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό
  • 1 κιλό φασόλια ξερά
  • 4 καρότα
  • 1 ντομάτα
  • 4 μαρούλια
  • σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 γαρύφαλλα
  • μαϊντανός
  • αλατοπίπερο
  • βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρυπάτε το κρέας, μπήγετε μέσα μερικές σκελίδες σκόρδο και το ροδοκοκκινίζετε, από όλες τις πλευρές, στο βούτυρο.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Βήμα 3

Βράζετε σε κατσαρόλα τα φασόλια, που τα έχετε μουσκέψει όλη νύχτα σε νερό.

Βήμα 4

Όταν μισοψηθούν, τα βάζετε στην κατσαρόλα με το κρέας.

Βήμα 5

Προσθέτετε τα καρότα κομμένα, τα γαρύφαλλα και το μαϊντανό και ψήνετε σε μέτρια φωτιά, ρίχνοντας και λίγο νερό, αν είναι αναγκαίο.

Βήμα 6

Μετά από 3/4 της ώρας, προσθέτετε τα μαρούλια τη ντομάτα λιωμένη και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρις ότου βράσουν και τα φασόλια.

Βήμα 7

Σερβίρεται το χοιρινό ψητό κατσαρόλας γαρνιρισμένο με τα λαχανικά και τα φασόλια.

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή