Χορτόπιτα με πράσο και χειροποίητο φύλλο από καλαμποκίσιο αλεύρι της Αργυρώς

2014-12-20
χορτα αργυρω
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια τέλεια συνταγή, η χορτόπιτα με πράσο και χειροποίητο φύλλο από καλαμποκίσιο αλεύρι της Αργυρώς, γίνεται πολύ νόστιμη στο λεπτό. Με λίγα υλικά και χωρίς καθόλου κόπο μπορείτε να φτιάξετε μια εντυπωσιακή πίτα για όλη την οικογένεια. Είναι τέλεια σε ένα εορταστικό τραπέζι σαν ορεκτικό, αλλά και για το βραδινό οικογενειακό τραπέζι. Θα αρέσει πολύ και στα παιδιά σας. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 700-750 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός
  • 1,5 φλιτζ. καλαμποκάλευρο
  • Μισό φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει
  • Μισό ματσάκι δυόσμος
  • Μισό ματσάκι άνηθος
  • 4 αυγά
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά

Βήμα 2

Τα αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με το τυρί, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, τα αυγά

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε πασπαλίσει με καλαμποκάλευρο

Βήμα 4

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά

Βήμα 5

Η χορτόπιτα με πράσο και χειροποίητο φύλλο από καλαμποκίσιο αλεύρι της Αργυρώς είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και διάφορα χόρτα αν προτιμάς
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή