Χορτόπιτα με καλαμποκάλευρο, καυκαλήθρες και μυρώνια

2015-07-30
Χορτόπιτα με καλαμποκάλευρο
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Η συνταγή για χορτόπιτα που σου παραθέτω μέσα από τον ιστότοπό μας παρακάτω αποτελεί μία διαφορετική πρόταση για υπέροχη χορτόπιτα με καλαμποκάλευρο, καυκαλήθρες και μυρώνια χωρίς φύλλο, έτσι όπως τη συνηθίζουν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως για παράδειγμα την Ήπειρο ή τη Θεσσαλία όπου μάλιστα την ονομάζουν και μπατσαριά. Τα υλικά της γέμισης δεν είναι τίποτα άλλο από φρέσκα χόρτα και μυρωδικά σε συνδυασμό με την αγαπημένη σου φέτα ενώ αντί για φύλλο πασπαλίζουμε πάνω και κάτω με καλαμποκάλευρο ελαφρώς βρεγμένο με νερό και λαδάκι. Δοκίμασε να φτιάξεις τη συγκεκριμένη πίτα και είμαι σίγουρη πως θα την αγαπήσει ολόκληρη η οικογένεια. Μην ξεχάσεις να μου στείλεις  τα σχόλια και εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 3 πράσα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 4 κούπες καλαμποκάλευρο
  • 300 γραμ. φέτα
  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά μας πολύ καλά.

Βήμα 2

Τα ψιλοκόβουμε, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 3

Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί πασπαλίζουμε 2 κούπες καλαμποκάλευρο ομοιόμορφα, ραντίζοντάς το καλά με νερό και 4 κουταλιές ελαιόλαδο ώστε να πάνε παντού.

Βήμα 4

Περιχύνουμε από πάνω με τη χορταρικά μας καθώς και τη φέτα και πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες 2 κούπες καλαμποκάλευρο ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδικασία με πριν.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή