Χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο χωρίς αυγά της γιαγιάς

2015-07-20
Χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Ακολούθησε τη συνταγή μου για καταπληκτική χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο χωρίς αυγά της γιαγιάς και δημιούργησε ένα παραδοσιακό μαμαδίσιο πιάτο για χορτόπιτα που όλοι θα λατρέψουν. Ο συνδυασμός των φρέσκων χορταρικών μαζί με τα διάφορα μυρωδικά, τη φέτα που θα επιλέξεις και την τραγανή υφή που χαρίζει το χωριάτικο σπιτικό φύλλο δημιουργεί μία απίστευτα πεντανόστιμη πίτα που δεν είναι καθόλου δύσκολη ή χρονοβόρα στην παρασκευή της. Αυτή η πίτα είναι ιδανική τόσο για το μεσημεριανό τραπέζι σου όσο και ως σνάκ οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας. Φυσικά και σε παροτρύνω να τη δοκιμάσεις και θα χαιρόμουν πολύ αν μου έστελνες τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από

Υλικά

  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 300 γραμ. μυρώνια
  • 300 γραμ. καυκαλήθρες
  • 2 πράσα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Για τη ζύμη:
  • 500 γραμ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ξύδι
  • λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε πολύ καλά τα υλικά της ζύμης μαζί με λίγο χλιαρό νεράκι μέχρι να δημιουργήσουμε μία σφιχτή ζύμη.

Βήμα 2

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 χωριστά στρογγυλά κομμάτια τα οποία πατάμε με το χέρι μας σε σχήμα μικρής πίτας τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο αφού τα έχουμε λαδώσει μεταξύ τους, πιέζουμε και ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο τελικά.

Βήμα 3

Με τις άλλες τρεις πιτούλες κάνετε ακόμη ένα χοντρό φύλλο.

Βήμα 4

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Βήμα 5

Αφού πλύνουμε καλά τα χόρτα μας και τα μυρωδικά μας τα κόβουμε κομματάκια τα αλατίζουμε σε μία λεκάνη και τα αφήνουμε για λίγο να χάσουν τα υγρά τους.

Βήμα 6

Σωτάρουμε τα χόρτα μας σε λίγο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 7

Σε ένα ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο κάτω κάτω, από επάνω περιχύνουμε τη με τη γέμιση και τέλος καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.

Βήμα 8

Στρίβουμε τα πλαϊνά των φύλλων προς τα μέσα και ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ελαιόλαδο.

Βήμα 9

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή