Χορτόπιτα με φύλλο σφολιάτας και μάραθο Κρητική

2015-07-22
Χορτόπιτα με φύλλο σφολιάτας
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μέσα από την παρακάτω σελίδα μου δίνεται η δυνατότητα να σου παρουσιάσω μία υπέροχη συνταγή για εύκολη χορτόπιτα με φύλλο σφολιάτας και μάραθο Κρητική, που και θα σου πάρει λίγο χρόνο στην κουζίνα και θα σε ενθουσιάσει γευστικά καθώς είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις για χορτόπιτα που σου έχουμε προτείνει. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι φρέσκα χόρτα και μυρωδικά σε συνδυασμό με την αγαπημένη σου πικάντικη φέτα καθώς και μία συσκευασία με φύλλα σφολιάτας. Η διαδικασία είναι πολύ απλή αρκεί να ακολουθήσεις βήμα προς βήμα τη συνταγή, όπως αυτή παρουσιάζεται στη σελίδα που ακολουθεί. Περιμένω να φτιάξεις την υπέροχη αυτή σπιτική χορτόπιτα και να μου στείλεις μήνυμα με τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 200 γραμ. πράσα
  • 200 γραμ. σπανάκι
  • 200 γραμ. σέσκουλα
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 3 αυγά
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • αλάτι-πιπέρι
  • 300 γραμ. φέτα
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε καλά τα χόρτα μας και τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 2

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη φέτα και τέλος τα χτυπημένα αυγά.

Βήμα 3

Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και από πάνω περιχύνουμε με τη γέμιση.

Βήμα 4

Απλώνουμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας ραντίζουμε και το υπόλοιπο λάδι που περίσσεψε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή