Χορτόσουπα με μοσχάρι

2014-05-25
Χορτόσουπα με μοσχάρι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια συγκλονιστική και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή σου παρουσιάζω παρακάτω για το κυρίως γεύμα σου φτιγμένο με πολύ υγιεινό τρόπο. Η χορτόσουπα με μοσχάρι είναι μια παραδοσιακή συνταγή που την μαγείρευε η γιαγιά μου και την μοιράζομαι μαζί σου για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τη γνώμη σου.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λάχανο (περίπου 1 κιλό)
  • 3 καρότα
  • 3 πατάτες μέτριες
  • 2 - 3 ντομάτες ώριμες
  • 1 πατζάρι
  • λίγο σέλινο
  • 10 σπυριά πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες, κόβουμε μέσα και το κρεμμύδι, ρίχνουμε το λάδι, ένα κιλό νερό και το αλάτι και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Βήμα 2

Αφού βράσει το κρέας, προσθέτουμε το λάχανο ψιλοκομμένο, τα καρότα, τις πατάτες τριμμένες στο ρεντέ, 1 πατζάρι μικρό, λίγο σέλινο και 10 κουκουτσάκια πιπέρι.

Βήμα 3

Τρίβουμε τέλος και τις ντομάτες στο ρεντέ, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα, συμπληρώνουμε με 2 1/2 κιλά νερό.

Βήμα 4

Όταν ψηθεί σερβίρουμε απευθείας στα πιάτα (μαζί το κρέας με τη σούπα των χορταρικών) στίβοντας στο κάθε πιάτο και λίγο λεμόνι.

Βήμα 5

Η χορτόσουπα με μοσχάρι είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή