Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread με μέλι

2015-12-20
xritougenniatika-mpiskota-gingerbread
  • Σερβίρεις : 45
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:47 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 46m
  • Έτοιμη σε : 4:33 h

Καλημέρα αγαπητές μου φίλες. Ελπίζω να περνάτε όμορφα τις γιορτινές αυτές μέρες, με την οικογένειά σας και τους φίλους σας. Τα αρώματα άλλωστε των Χριστουγέννων δεν μας δίνουν περιθώριο να επιλέξουμε κάτι άλλο. Μας έχουν φτιάξει την διάθεση στο έπακρο, μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε ό,τι μας ταλαιπωρεί, να δούμε το αύριο με αισιοδοξία, αλλά και να δημιουργήσουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να τα ικανοποιήσουμε. Και τα Χριστουγέννα δεν είναι όμορφα χωρίς τα λατρεμένα γλυκά. Έτσι λοιπόν σήμερα σας προτείνουμε πεντανόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα gingerbread που αποτελούν ένα εύκολο και γρήγορο κέρασμα για τους απρόσμενους επισκέπτες, αλλά και μία ωραία λιχουδιά για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας. Βασικό συστατικό της συνταγής είναι το τζίντζερ, που η προέλευση του είναι η Ανατολή και τα οφέλη του είναι ποικίλα αφού βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης, είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της ναυτίας, της δυσπεψίας αλλά και την αντιμετώπιση κρυολογημάτων. Μπισκότα λοιπόν με πολλά διατροφικά οφέλη χάρη της πιπερόριζας. Σίγουρα θα εντυπωσιάσετε για ακόμη μία φορά με τις γλυκές σας λιχουδιές. Καλές γιορτές.

 

Υλικά

  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1/3 - 1/2 φλ.τσαγιού μέλι όχι πολύ πηχτό
  • 3/4 φλ.τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ.τσαγιού μαλακωμένο βούτυρο
  • 3 και 1/4 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για το γλάσο:
  • 3 ασπράδια από μεγάλα αυγά
  • 3 φλ.τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια στο μίξερ χεριού ρίχνουμε το βούτυρο, το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, τη ζάχαρη, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο, προσθέτουμε το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, το μέλι, τα αυγά, ανακτεύουμε ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατεύουμε σε μέτρια μέχρι να δημιουργηθελι μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη, τυλίγουμε με μία μεμβράνη τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 νύχτα.

Βήμα 3

Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, αλευρώνουμε μία επιφάνεια, την ανοίγουμε με ένα πλάστη περίπου 1 cm και ξεκινάμε και την κόβουμε με κουπ πατ χριστουγεννιάτικες (αστεράκια, ανθρωπάκια).

Βήμα 4

Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα, βάζουμε πάνω τα μπισκότα, τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 12 λεπτά περίπου.

Βήμα 5

Γλάσο σοκολάτας: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα ασπράδια, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πηχτή κρέμα και ρίχνουμε λίγο λίγο το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να πετύχουμε την απόχρωση που θέλουμε.

Βήμα 6

Τέλος μόλις τα μπισκότα κρυώσουν αρχίζουμε και στολίζουμε όπως εμείς θέλουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή