Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα απλή γεμιστή στη γάστρα με σάλτσα με μελι και μπύρα

2014-12-05
γαλόπουλα γεμίση στη γάστρα με πορτοκάλι και μπύρα
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια πεντανόστιμη συνταγή για να φτιάξετε Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα απλή γεμιστή στη γάστρα με σάλτσα με μελι και μπύρα, ένα τέλειο πιάτο για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Γίνεται με απλά υλικά και χωρίς ιδιαίτερο κόπο για την προετοιμασία της και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Δοκιμάστε την! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 γαλοπούλα
  • 2 κουτιά μπύρα
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουτ.σούπας μέλι
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη
  • 1 κουτ.γλ. δενδρολίβανο
  • 2 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουτ.σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγο θυμάρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τη γαλοπούλα και την σκουπίζουμε

Βήμα 2

Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και γεμίζουμε με τα μπαχαρικά

Βήμα 3

Την τοποθετούμε στη γάστρα ολόκληρη ή σε κομμάτια (αν δεν χωράει)

Βήμα 4

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 5

Ρίχνουμε στη γάστρα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πορτοκάλι σε φέτες

Βήμα 6

Περιχύνουμε με τη μπύρα, το μέλι διαλυμένο σε λίγο νερό

Βήμα 7

Ψήνουμε στους 180 για μιάμιση ώρα

Βήμα 8

Ρίχνουμε το ζουμί από τη γάστρα σε ένα μπολ και συνεχίζουμε το ψήσιμο της γαλοπούλας χωρίς να σκεπάσουμε με το καπάκι για 10 λεπτά

Βήμα 9

Βάζουμε το ζουμί σε μια κατσαρόλα μαζί με αλατοπίπερο και λίγο θυμάρι

Βήμα 10

Σιγοβράζουμε μαζί με τη μουστάρδα και το κορν φλάουρ που έχουμε αραιώσει μέσα στον χυμό

Βήμα 11

Όταν πήξει περιχύνουμε πάνω από τη γαλοπούλα και σερβίρουμε

Βήμα 12

Η Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα απλή γεμιστή στη γάστρα με σάλτσα με μελι και μπύρα είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή