Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα μαριναρισμένη γεμιστή με ψωμί και λουκάνικο (του Δρίσκα)

2014-12-19
Χριστουγεννιατικη γαλοπουλα δρίσκας
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:05 h
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Μια εκπληκτική συνταγή, η χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα μαριναρισμένη γεμιστή με ψωμί και λουκάνικο (του Δρίσκα) είναι ένα ιδιαίτερο πιάτο που θα γίνει ανάρπαστο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Η γαλοπούλα είναι το κυρίως πιάτο στα γιορτινά τραπέζια για αυτό πρέπει να την ετοιμάσετε τέλεια. Η συνταγή αυτή εγγυάται ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους σας. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 κιλό γαλοπούλα φιλέτο
  • 1/3 κούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 1/3 κούπας μέλι
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 2 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1 κουτ.σούπας ρίγανη
  • 16 κρεμμύδια μικρά
  • 4 φέτες ψωμί για τοστ
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός
  • 1 πορτοκάλι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα με το μέλι και τη ρίγανη

Βήμα 2

Ρίχνουμε αλάτι στη γαλοπούλα και αλείφουμε με το μείγμα

Βήμα 3

Τοποθετούμε σε ταψί μαζί με το λευκό κρασί

Βήμα 4

Ψιλοκόβουμε τα καρότα και τις πατάτες και βάζουμε στο ταψί

Βήμα 5

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς

Βήμα 6

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά

Βήμα 7

Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε ολόκληρα για 10 λεπτά

Βήμα 8

Τα κόβουμε από τη μία πλευρά και αδειάζουμε το εσωτερικό

Βήμα 9

Ψιλοκόβουμε την ψίχα και σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το λουκάνικο και μαϊντανό

Βήμα 10

Προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού και τις φέτες ψωμιού ψιλοκομμένες

Βήμα 11

Γεμίζουμε με το μείγμα τα κρεμμύδια και ψήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο

Βήμα 12

Τα σερβίρουμε μαζί με την γαλοπούλα και τα λαχανικά

Βήμα 13

Η χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα μαριναρισμένη γεμιστή με ψωμί και λουκάνικο (του Δρίσκα) είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να σερβίρεται επίσης μαζί με κάποια σάλτσα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή