Χριστουγεννιάτικη μαρμελάδα μήλο, κυδώνι, μανταρίνι

2015-12-13
xristougenniatikh-marmelada-mhlo-kydwni-mantarini
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Καλησπέρα αγαπημένες μου φίλες. Ελπίζω να είστε όλες καλά, να περνάτε όμορφες οικογενειακές στιγμές αλλά και με φίλους, να έχετε επανακτήσει την χαμένη διάθεσή σας, τα όμορφα χαμόγελά σας, και κυρίως να έχετε γεμίσει τις μπαταρίες, γιατί μας περιμένει μαγείρεμα αρκετό. Τα Χριστούγεννα έχουν κάνει έκδηλα τα σημάδια τους, έχουν γεμίσει με αρώματα κάθε γωνιά του σπιτιού αλλά και της γειτονιάς, που έρχονται από κάθε κουζίνα ξεχωριστά για να μας ΄΄σπάσουν΄΄ τις μύτες. Την πανέμορφη και ιδιαίτερη αυτή ατμόσφαιρα, δεν μπορούμε εμείς να μην την πλαισιώσουμε με γευστικά πιάστα, λαχταριστές γλυκές λιχουδιές και απίθανους συνδυασμούς. Σήμερα σας προτείνουμε μία πεντανοστιμη μαρμελάδα χριστουγεννιάτικη, που θα συνοδεύσει τα όμορφα πρωϊνά σας καθώς κα τα σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας. Μία μαρμελάδα που αποτελείτα από μήλο, κυδώνι και μανταρίνι. Τα τρία αυτά συστατικά αποτελούν ένα μικρό θυσαυρό μέσα σε μία γλυκιά λιχουδιά, που με τις βιταμίνες τους μόνο οφέλη και νοστιμιά χαρίζουν στο οργανισμό μας. Μία μαρμελάδα χαρίζοντας στα χριστουγεννιάτικα πρωϊνά σας και σνακ τόσο θρεπτικά συστατικά σε κάθε μπουκιά. Θα γίνει ανάρπαστη. Καλές γιορτές!

 

Υλικά

  • 5-6 μεγάλα μήλα
  • 5-6 μεγάλα κυδώνια
  • ζάχαρη ένα κιλο για κάθε κιλό καθαρό φρούτο
  • χυμό μανταρινιού περίπου 2 νεροπότηρα (σουρωμένο απο κουκούτσακια και ίνες)
  • ξυλάκια κανέλλας
  • γαρύφαλλο τριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε τα μήλα, τα κυδώνια, τα καθαρίζουμε από το φλοιό και τα κουκούτσιατου και τα κόβουμε σε κομμάτια.

Βήμα 2

Παίρνουμε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό μανταρινιού, τα μήλα, τα κυδώνια, τα αφήνουμε να βράσουν για 20-30 λεπτά, αδειάζουμε λίγο λίγο το περιεχόμενο του μπλέντερ, τα αλέθουμε καλά, μετά από κάθε άλεσμα ξανρίχνουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο μίγμα κατσαρόλας.

Βήμα 3

Μόλις τελειώσει η διαδικασία αυτή, ρίχνουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα, την κανέλα, το γαρύφαλο και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας.

Βήμα 4

Τέλος ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει και το αφήνουμε να βράσει και να δέσει καλά για 20 λεπτά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή