Χριστουγεννιάτικο στρούντελ

2015-12-08
Χριστουγεννιάτικο στρούντελ
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Αγαπημένες μου φίλες καλημέρα σας. Ελπίζω να είστε όλες καλά, να περνάτε όμορφα τις εορταστικές αυτές μέρες, τα Χριστούγεννα να σας έχουν αλλάξει εντελώς τη διάθεση, να έχετε βρεί την χαμένη όρεξή σας, και να είστε έτοιμες να φτιάξετε εκπλήκτικά πιάτα, για να τους ξετρελάνετε όλους πάλι. Σήμερα, θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν, θα γυρίσουμε πίσω στο ρόνο για να ανακαλύψουμε μια παρασοδιακή συνταγή της τότε Αυστροουγγρικής κουζίνας, και σήμερα της γερμανικής. Ένα από τα πιο γνωστά παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά της Γερμανίας είναι το στρούντελ. Αρχικά το στρούντελ είναι το γλυκό το οποίο έχει γεμιστή ζύμη. Επίσης, είναι ένα γλυκάκι που μπορεί να συνοδέψει κάθε στιγμή της ημέρας σας, καθώς τρώγονται ή ζεστά ή κρύα, χωρίς να χάνουν καθόλου από την εξαιρετική τους γεύση. Μπορείτε να μεταμορφώσετε αν θέλετε την συνταγή, κάνοντάς την όσο πιο ελαφριά ή βαριά θέλετε εσείς, με βάση της οικογενειακές σας συνήθειες. Όπως και να επιλέξετε να κάνετε τα τρομερά αυτά στρούντελ, θα έχετε σίγουρη επιτυχία. Καλά Χριστούγεννα καλές μου φίλες, με χαμόγελα!

Υλικά

  • 14 λεπτά φύλλα κρούστας 20 x 30 εκ.
  • 100 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
  • Για τη γέμιση:
  • 30 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
  • 30 γραμμάρια άσπρη ζάχαρη
  • 30 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια καρύδια σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • 200 γραμμάρια αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 400 γραμμάρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα μήλα, τα αχλάδια, τα καρύδια, τις ζάχαρες, τις σταφίδες, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε μία λαδόκολλα στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη, στην πλευρά με το φύλλο που είναι πιο μικρό βάζουμε το 1/7 από τη γέμιση, διπλώνουμε την άκρη των φύλλων, τυλίγουμε σε κύλινδρο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 6.

Βήμα 3

Τέλος σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε τα στρούντελ, βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε την άχνη ζάχαρη και την κανέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή