Χτένια θαλασσινά αχνιστά λαδολέμονο

2014-04-25
Χτένια θαλασσινά
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια εξαιρετική συνταγή μοναδικής νοστιμιάς για να φτιάξεις φρέσκα χτένια θαλασσινά αχνιστά λαδολέμονο σου περιγράφω παρακάτω για να τα δοκιμάσεις και να μου στείλεις τυχόν παραλλαγές και εντυπώσεις για αυτή τη συνταγή.

Υλικά

  • 1 κιλό χτένια μικρά
  • λάδι, λεμόνι, αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε τα χτένια, όπως είναι από τη θάλασσα, χωρίς να τα πλύνουμε. Βάζουμε σε κατσαρόλα μπόλικο νερό, ρίχνουμε μία χούφτα αλάτι και τ' αφήνουμε να πάρει βράση.

Βήμα 2

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα χτένια, τ' αφήνουμε 3 - 5 λεπτά και μόλις ανοίξουν βγάζουμε από μέσα το φαγητό τους.

Βήμα 3

Χτυπάμε σε πιάτο λαδολέμονο με ελάχιστο πιπέρι, ρίχνουμε μέσα τα χτένια, αφού προηγούμενα τα στραγγίσουμε από τα νερά τους, και τα σερβίρουμε.

Βήμα 4

Τα χτένια θαλασσινά αχνιστά λαδολέμονο είναι έτοιμα για να τα απολαύσουμε αλλά με προσοχή γιατί δεν πρέπει να φάμε πολλά γιατί είναι βαριά.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή