Χτένια όστρακα φρέσκα με ρύζι

2014-03-19
Χτένια θαλασσινά
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια παραδοσιακή και γκουρμέ συνταγή εξαιρετικής και μοναδικής νοστιμιάς για να φτιάξεις χτένια όστρακα φρέσκα με ρύζι θα βρεις παρακάτω. Αν καταφέρεις να βρεις φρέσκα χτένια, σου συνιστώ να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χτένια
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • μισό μάτσο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα χτένια και τα βάζουμε στη φωτιά με νερό, να πάρουν μία βράση για να ανοίγουν εύκολα.

Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και το τσιγαρίοζυμε με το λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν ώσπου να σωθεί το νερό.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα - ένα χτένι, το ανοίγουμε και βάζουμε μέσα γέμιση τόση, όση χρειάζεται για να κλείσει το χτένι και να μη βγει έξω η γέμιση.

Βήμα 4

Κλείνουμε καλά τα όστρακα και τα τοποθετούμε στη σειρά στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν και από πάνω, βάζουμε ένα μικρότερο καπάκι από την κατσαρόλα για να εφάπτεται και να μην ανοίξουν τα όστρακα.

Βήμα 5

Όταν το φαγητό πιεί το νερό και μείνει μόνο με το λαδάκι του, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 6

Αφήνουμε να κρυώσει και τα χτένια όστρακα φρέσκα είναι έτοιμα για να τα σερβίρουμε. Συνοδεύεται με οποιαδήποτε σαλάτα εποχής.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή