Χτένια με κρέμα γάλακτος

2014-11-03
χτενια με κρεμα γαλακτος
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια πολύ ωραία συνταγή για να μαγειρέψεις χτένια με κρέμα γάλακτος, ένα πολύ νόστιμο πιάτο που μπορείς να σερβίρεις τόσο ως ορεκτικό σε ένα τραπέζι με θαλασσινά αλλά κι ως κυρίως με κάποιο συνοδευτικό. Ένα εντυπωσιακό πιάτο που ειλικρινά δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο! Δοκίμασέ το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • Μισό κιλό χτένια
  • 7 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • 2 κούπες ζωμός κότας
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • Αλάτι-μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 2

Βάζουμε το σκόρδο σε αλουμινόχαρτο με 3 κουταλιές ελαιόλαδο

Βήμα 3

Το κλείνουμε και το βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα

Βήμα 4

Όταν κρυώσει το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τον ζωμό

Βήμα 5

Βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και με ένα μίξερ χειρός πολτοποιούμε το μείγμα

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε και σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο

Βήμα 8

Αλατοπιπερώνουμε τα χτένια και τα βάζουμε στο βούτυρο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά

Βήμα 9

Τα μεταφέρουμε στην κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε

Βήμα 10

Τα χτένια με κρέμα γάλακτος είναι έτοιμα

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή