Χτένια με σαμπάνια

2014-11-01
χτενια με σαμπανια
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή για να φτιάξεις χτένια με σαμπάνια, ένα πολύ εντυπωσιακό πιάτο που μπορείς να σερβίρεις ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο με κάποιο συνοδευτικό. Ενδείκνυται για πιο επίσημα δείπνα και εορταστικές περιστάσεις αφού είναι ένα πολύ γευστικό πιάτο που αρέσει σε όλους. Δοκίμασέ το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 16 χτένια
  • 4 κουτ.σούπας βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ζωμός ψαριού
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • Μισή κούπα σαμπάνια
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 4 κλ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε μια κουταλιά βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι

Βήμα 2

Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μειωθεί στο μισό

Βήμα 3

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 5

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα χτένια

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και ζεσταίνουμε 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα τηγάνι

Βήμα 7

Σοτάρουμε τα χτένια για 3 λεπτά από κάθε πλευρά

Βήμα 8

Τα βγάζουμε σε πιατέλα και αφού καθαρίσουμε το τηγάνι από τα πολλά λίπη ρίχνουμε τη σαμπάνια

Βήμα 9

Ανακατεύουμε με μια κουτάλα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει κάπως και ρίχνουμε την σάλτσα με κρέμα γάλακτος

Βήμα 10

Σιγοβράζουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο

Βήμα 11

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι και το σχοινόπρασο

Βήμα 12

Περιχύνουμε πάνω από τα χτένια

Βήμα 13

Τα χτένια με σαμπάνια είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείς να συνοδεύσεις με ρύζι
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή