Χτένια κατεψυγμένα σαγανάκι

2014-10-29
χτενια σαγανακι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις χτένια κατεψυγμένα σαγανάκι, ένα πιάτο θαλασσινών που μπορείς να σερβίρεις σε ένα μπουφέ ή σε ένα τραπέζι σαν ορεκτικό ή μεζέ. Εννοείται ότι στέκεται και σαν κυρίως πιάτο ειδικά αν το συνοδεύσεις. Είναι πολύ νόστιμο και δεν θέλει πολύ κόπο για ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα!

Υλικά

  • Μισό κιλό χτένια
  • 1 κιλό μύδια πλυμένα
  • Μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κούπες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κουτ.σούπας ρίγανη
  • 170 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το κρασί για 5 λεπτά

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το κρασί για 5 λεπτά

Βήμα 4

Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε και περνάμε το ζουμί από σίτα και το φυλάμε σε μπολ

Βήμα 5

Κρατάμε τη σάρκα από τα μύδια

Βήμα 6

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 7

Τσιγαρίζουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τις ντομάτες

Βήμα 8

Προσθέτουμε το ζουμί από τα μύδια, ζάχαρη, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 9

Κόβουμε τη φλούδα ενός λεμονιού και την προσθέτουμε

Βήμα 10

Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά

Βήμα 11

Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα χτένια και αφήνουμε για 1 λεπτό

Βήμα 12

Ρίχνουμε τα μύδια και τη φέτα και προσθέτουμε το κρεμμύδι

Βήμα 13

Μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 5 λεπτά

Βήμα 14

Τα χτένια κατεψυγμένα σαγανάκι είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορείς να μην προσθέσεις καθόλου μύδια
  • Συνόδευσε με ζεστό ψωμί!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή