Χταποδοκεφτέδες Θάσου

2013-06-01
χταποδοκεφτεδες θασου
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:45 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Μια απίστευτα νόστιμη και πολύ καλοκαιρινή συνταγή. Οι χταποδοκεφτεδες θασου θα ενθουσιάσουν σίγουρα όποιον τους δοκιμάσει. Η υπέροχη γεύση τους μα και το ιδαίτερο άρωμά τους δε θα περάσουν απαρατήρητα. Ιδανική ιδέα για τους καλοκαιρινούς μήνες παρέα με ένα ουζάκι και τους ανθρώπους που αγαπάς. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και μετά μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 1 χταπόδι βρασμένο με ένα φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ψίχα από 2 φέτες ψωμί μουσκεμένες με νερό και στραγγισμένες
  • μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • αλεύρι για το πανάρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβεις το χταπόδι σε κομμάτια και το πολτοποιείς στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.

Βήμα 2

Σε ένα μπωλ βάζεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και τον πολτό από το μπλέντερ.

Βήμα 3

Ανακατεύεις πολύ καλά και αφήνεις στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά για περίπου 2 ώρες.

Βήμα 4

Πλάθεις τους κεφτέδες σου, τους αλευρώνεις και τους τηγανίζεις σε καυτό λάδι.

Βήμα 5

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια οι χταποδοκεφτεδες θασου είναι έτοιμοι. Καλή όρεξη.

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 7
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

7 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή