Χταποδοκεφτέδες Καλύμνου

2013-05-25
χταποδοκεφτεδες καλυμνου
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ νόστιμη και ξεχωριστής γεύσης συνταγή. Οι χταποδοκεφτεδες καλυμνου είναι ιδανικός καλοκαιρινός μεζές παρέα με ένα κρασί ή ένα ουζάκι και μια καλή παρέα. Σίγουρα όποιος δοκιμάσει θα ενθουσιαστεί με την υπέροχη γεύση τους και το θαλασσινό άρωμά τους. Δοκίμασέ τους και μετά μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο πολύ καλά πλυμένο και πολτοποιημένο στο μπλέντερ
  • 200 γραμμάρια ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • ελάχιστο αλάτι
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Τοποθετείς το πολτοποιημένο χταπόδι σε σουρωτήρι να στραγγίξει τα υγρά του.

Βήμα 2

Μουσκεύεις το ψωμί στο κρασί και το ξύδι.

Βήμα 3

Το στύβεις πολύ καλά και το βάζεις σε ένα μπωλ μαζί με το χταπόδι.

Βήμα 4

Προσθέτεις τα κρεμμύδια, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, αν είναι το μείγμα αραιό προσθέτεις μια κουταλιά αλεύρι.

Βήμα 5

Πλάθεις τους κεφτέδες και τους αλευρώνεις.

Βήμα 6

Τηγανίζεις σε καυτό λάδι να ροδίσουν και βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Βήμα 7

Συγχαρητήρια οι χταποδοκεφτεδες καλυμνου είναι έτοιμοι. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Μπορείς να σερβίρεις τους κεφτέδες σου ζεστούς ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Καλό θα είναι ειδικά αν το χταπόδι είναι φρέσκο να το αφήσεις 2-3 μέρες στην κατάψυξη να μαλακώσει.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή