Χταποδοπίλαφο με ντομάτα και μοσχοκάρυδο

2014-03-01
xtapodopilafo-me-ntomata
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις χταποδοπίλαφο με ντομάτα και μοσχοκάρυδο το οποίο θα λατρέψουν όλοι οι καλεσμένοι σου. Σερβίρεται κυρίως σαν το βασικό γεύμα της ημέρας αλλά σε μικρές ποσότητες μπορεί να το κάνεις και σαν ορεκτικό πιάτο. Γράψε μου αν το δοκίμασες με διαφορετικά υλικά.

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι (ανάλογα με τα άτομα)
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια
  • 1 κιλό ντομάτες φρέσκες ή 1 κουτί χυμός
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1/2 κιλό ρύζι καρολίνα
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • ρίγανη αρκετή

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε κομματάκια (όχι πολύ μικρά).

Βήμα 2

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι, τα κρεμμύδια κομμένα φέτες και λίγο νερό (το χταπόδι δεν πρέπει να καβουρδιστεί γιατί γίνεται σκληρό).

Βήμα 3

Τα σιγοβράζουμε 10 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τη ρίγανη, το πιπέρι και το χυμό της ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράζουν.

Βήμα 4

Σ' άλλη κατσαρόλα βάζουμε 6-7 ποτήρια νερό να βράσει.

Βήμα 5

Πλένουμε καλά το ρύζι και το ρίχνουμε στο βραστό νερό με λίγο αλάτι.

Βήμα 6

Αφού βράσει το ρύζι, καίμε το βούτυρο και το περιχύνουμε.

Βήμα 7

Το φορμάρουμε σε μικρά φορμάκια και σερβίρουμε από 2-3 σε κάθε πιάτο.

Βήμα 8

Βάζουμε το χταπόδι με τη σάλτσα επάνω ή στα πλάγια.

Βήμα 9

Το χταποδοπίλαφο είναι έτοιμο για να το σερβίρεις και να το απολαύσεις.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή