Χταποκεφτέδες νηστίσιμοι

2014-10-25
χταποκεφτεδες νηστισιμοι
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 2:15 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις χταποκεφτέδες νηστίσιμους, ένα τέλειο πιάτο για την περίοδο που νηστεύουμε. Σερβίρεται ως κυρίως πιάτο αλλά και ως ορεκτικό σε ένα σαρακοστιανό τραπέζι και πάντα εντυπωσιάζει αφού είναι πολύ νόστιμο αλλά και χορταστικό. Δοκίμασέ το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1 χταπόδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ.σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φέτες ψωμί μουσκεμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 2 κουτ.γλ. ρίγανη
  • Μισή κούπα ξύδι
  • 1 ντομάτα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγο δυόσμο
  • Ελαιόλαδο
  • αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το χταπόδι σε μπόλικο νερό με ξύδι για μία ώρα

Βήμα 2

Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει

Βήμα 3

Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ και το βάζουμε σε μπολ με τα υπόλοιπα υλικά

Βήμα 4

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσεις το ψυγείο για 1 ώρα

Βήμα 5

Πλάθουμε κεφτέδες και τους αλευρώνουμε

Βήμα 6

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και όταν κάψει τηγανίζουμε τους χταποκεφτέδες

Βήμα 7

Οι χταποκεφτέδες νηστίσιμοι είναι έτοιμοι

 

Tips

  • Μπορείς να συνοδεύσεις με ούζο και άλλα νηστίσιμα πιάτα
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένο χταπόδι και φρέσκο

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή