Χταπόδι Βραστό Ξυδάτο

2013-04-24
χταποδι βραστο ξυδατο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια υπέροχη και πολύ νόστιμη συνταγή. Το χταποδι βραστο ξυδατο είναι μια πολύ εύκολη παρασκευή με καταπληκτικό άρωμα και φοβερή γεύση. Το λατρεύουν όλοι ειδικά άμα συνδυαστεί με ένα ουζάκι και θέα τη θάλασσα. Καλοκαιρινός μεζές που θα σε συναρπάσει. Μόλις το δοκιμάσεις μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1 κιλό καθαρισμένο από την κουκούλα χταπόδι
  • 5 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 καρότο σε κομμάτια
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 300 ml ξύδι από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζεις το χταπόδι σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

Βήμα 2

Προσθέτεις το πιπέρι, 100 ml ξύδι, το καρότο και το σέλινο.

Βήμα 3

Αφήνεις να βράσει για 1 ώρα περίπου να μαλακώσει καλά.

Βήμα 4

Το βγάζεις και το στραγγίζεις.

Βήμα 5

Το κόβεις σε κομματάκια και το βάζεις σε μπωλ.

Βήμα 6

Περιχύνεις με το λάδι και το υπόλοιπο ξύδι.

Βήμα 7

Προσθέτεις τη ρίγανη και το σκόρδο.

Βήμα 8

Μπράβο σου το χταποδι βραστο ξυδατο είναι έτοιμο. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Καλύτερα να αφήσεις το χταπόδι στο ψυγείο για μια μέρα να πάρει όλη τη γεύση από το λαδόξυδο.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.2 / 5)

4.2 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή