Χταπόδι Βραστό Ξυδάτο

2013-04-24
χταποδι βραστο ξυδατο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : PT10M 10'
  • Χρόνος Μαγειρέματος : PT1H10M 1:10'
  • Έτοιμη σε : PT1H20M 1:20'

Μια υπέροχη και πολύ νόστιμη συνταγή. Το χταποδι βραστο ξυδατο είναι μια πολύ εύκολη παρασκευή με καταπληκτικό άρωμα και φοβερή γεύση. Το λατρεύουν όλοι ειδικά άμα συνδυαστεί με ένα ουζάκι και θέα τη θάλασσα. Καλοκαιρινός μεζές που θα σε συναρπάσει. Μόλις το δοκιμάσεις μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Ingredients

  • 1 κιλό καθαρισμένο από την κουκούλα χταπόδι
  • 5 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 καρότο σε κομμάτια
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 300 ml ξύδι από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Method

Step 1

Βράζεις το χταπόδι σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.

Step 2

Προσθέτεις το πιπέρι, 100 ml ξύδι, το καρότο και το σέλινο.

Step 3

Αφήνεις να βράσει για 1 ώρα περίπου να μαλακώσει καλά.

Step 4

Το βγάζεις και το στραγγίζεις.

Step 5

Το κόβεις σε κομματάκια και το βάζεις σε μπωλ.

Step 6

Περιχύνεις με το λάδι και το υπόλοιπο ξύδι.

Step 7

Προσθέτεις τη ρίγανη και το σκόρδο.

Step 8

Μπράβο σου το χταποδι βραστο ξυδατο είναι έτοιμο. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Καλύτερα να αφήσεις το χταπόδι στο ψυγείο για μια μέρα να πάρει όλη τη γεύση από το λαδόξυδο.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Σχετικές Συνταγές:
  • Πουρες πατατας με μπροκολο

    Πουρές πατάτας με μπρόκολο

  • σφυριδα στα καρβουνα

    Σφυρίδα φέτα ψητή σχάρας στα κάρβουνα

  • κριθαροτο με γαριδες και φετα

    Κριθαρότο με γαρίδες, φέτα και παρμεζάνα

  • κολοχτυπα ψητη στα καρβουνα

    Κολοχτύπα στα κάρβουνα

  • μπαρμπουνια με φαβα

    Μπαρμπούνια με φάβα

Σχόλια για τη συνταγή

Γράψε ένα Σχόλιο

Pinterest
Email
Print