Χταπόδι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο

2014-07-21
χταποδι με κριθαρακι στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια μοναδική συνταγή για χταπόδι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο, μια τέλεια εναλλακτική στο κοφτό μακαρονάκι που γίνεται εξίσου νόστιμη. Το κριθαράκι παίρνει όλη την νοστιμιά από το χταπόδι και λιώνει στο στόμα! Σέρβιρέ το για μεσημεριανό με πράσινη σαλάτα ή ακόμα και σε ένα εορταστικό τραπέζι. Αυτό το φαγητό αρέσει σε όλους και πετυχαίνει πάντα, δοκίμασέ το!

Υλικά

  • 1 χταπόδι ενός κιλού περίπου
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • Λίγη κανέλα τριμμένη ή 1 ξύλο κανέλας
  • 300 γρ. κριθαράκι
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να βγάλει τα υγρά του, περίπου 40 λεπτά

Βήμα 2

Το σβήνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο

Βήμα 3

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό

Βήμα 5

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και προσθέτουμε τις ντομάτες

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 7

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί μαζί με το χταπόδι μαζί με το ζουμί

Βήμα 8

Προσθέτουμε το κριθαράκι και τα μυρωδικά και ψήνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για μισή ώρα

Βήμα 9

Το χταπόδι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Προτίμησε να το μαγειρέψει σε γάστρα ή να το σιγοψήσεις για αρκετή ώρα με αλουμινόχαρτο σε ταψάκι για να γίνει λουκούμι!
  • Μπορείς να προσθέσεις πράσα
  • Πρόσθεσε λίγη πάπρικα για πιο πλούσια γεύση!
  • Ανακάτευε στην αρχή το κριθαράκι για να μην σου κολλήσει
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή