Χταπόδι καρπάτσιο με ντομάτα και ρόκα

2014-10-20
χταποδι καρπατσιο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις χταπόδι καρπάτσιο με ντομάτα και ρόκα, ένας τέλειος μεζές για ένα επίσημο τραπέζι ή για ένα μπουφέ με θαλασσινά. Ένα πιάτο που θεωρείται γκουρμέ και μπορείς εύκολα να φτιάξεις στο σπίτι σου και να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Δεν θέλει πολλά υλικά ούτε πολύ κόπο ενώ το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό.

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη ή σε ροδέλες
  • Ξύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες ή σε σκόνη
  • Μερικά φύλλα ρόκας

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βράζουμε με 3 λίτρα νερό, ξυδι και πιπέρι

Βήμα 2

Βράζουμε για 40 λεπτά και το στραγγίζουμε

Βήμα 3

Όταν κρυώσει κόβουμε το χταπόδι σε πολύ λεπτά κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι

Βήμα 4

Το βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με σκόρδο, ελαιόλαδο, λεμόνι

Βήμα 5

Σερβίρουμε με ντομάτα και ρόκα

Βήμα 6

Το χταπόδι καρπάτσιο με ντομάτα και ρόκα είναι έτοιμο

 

Tips

  • Το μυστικό είναι να κόψεις όσε πιο λεπτές φέτες γίνεται!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή