Χταπόδι κοκκινιστό με κρεμμύδια και σπαράγγια

2014-03-20
Χταπόδι κοκκινιστό με κρεμμύδια
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια συγκλονιστική συνταγή για να φτιάξεις χταπόδι κοκκινιστό με κρεμμύδια και σπαράγγια θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι γκουρμέ και παραδοσιακή από το νησί της γιαγιάς μου και σου προτείνω ανεπιφύλακτα να την δοκιμάσεις και να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μαζί μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό οβριές ή σπαράγγια
  • 1 κιλό χταπόδι φρέσκο (καλά χτυπημένο)
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
  • 3 μέτριες ντομάτες ώριμες (ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες)
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, τα πλένουμε, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και ανάλογο αλάτι να πάρουν μία βράση και τα στραγγίζουμε σε τρυπητό.

Βήμα 2

Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα να γιαχνιστεί με το νερό που αφήνει.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρασί και λίγο νερό και το βράζουμε περίπου μισή ώρα.

Βήμα 4

Το κόβουμε σε λεκανίτσα μέτρια κομμάτια.

Βήμα 5

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε, ρίχνουμε και τη ντομάτα ψιλοκομμένη και χωρίς σπόρους και αφού πάρουν μία βράση, προσθέτουμε το χταπόδι με το ζουμί του, αλάτι, πιπέρι και τα σπαράγγια από το τρυπητό.

Βήμα 6

Τ' αφήνουμε σε σιγανή φωτιά 20-30 λεπτά να ψηθούν και ν' απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Βήμα 7

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μετά από 20 λεπτά σερβίρουμε το χταπόδι κοκκινιστό με κρεμμύδια και σπαράγγια.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή