Χταπόδι κοκκινιστό με πατάτες

2014-03-15
Χταπόδι κοκκινιστό με πατάτες
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια νόστιμη συνταγή για χταπόδι κοκκινιστό με πατάτες που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο αλλά και σε μικρές μερίδες σαν μεζές με τη συνοδεία κρασιού ή ούζου!

Υλικά

  • 1 χταπόδι 1 κιλού
  • 5 μέτριες πατάτες κομμένες
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.σούπας πάπρικα
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο

Βήμα 2

Καθαρίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια

Βήμα 3

Το βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει καφέ χρώμα

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 5

Προσθέτουμε το σέλερυ και τα υπόλοιπα μπαχαρικά

Βήμα 6

Προσθέτουμε την ντομάτα και νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά

Βήμα 7

Προσθέτουμε τις πατάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά

Βήμα 8

Αφήνουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 9

Το χταπόδι κοκκινιστό με πατάτες είναι έτοιμο!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή