Χταπόδι κοκκινιστό με ρύζι

2014-03-16
Χταπόδι κοκκινιστό με ρύζι
  • Σερβίρεις : 4-5
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια εναλλακτική συνταγή για χταπόδι κοκκινιστό με ρύζι. Είναι ένα πεντανόστιμο ριζότο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου και μπορείς να το σερβίρεις με σαλάτα και κρασί.

Υλικά

  • Μισό κιλό χταπόδι
  • 2 κούπες ρύζι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • Μία κούπα ντοματοχυμό
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια

Βήμα 2

Το βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά

Βήμα 5

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε

Βήμα 6

Προσθέτουμε το χταπόδι

Βήμα 7

Σβήνουμε με κρασί

Βήμα 8

Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον ντοματοχυμό

Βήμα 9

Συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το ρύζι

Βήμα 10

Το χταπόδι κοκκινιστό με ρύζι είναι έτοιμο!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή