Χταπόδι Κρασάτο Λαζάρου

2013-04-28
χταποδι κρασατο λαζαρου
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή. Το χταποδι κρασατο Λαζαρου είναι ιδανικός μεζές για κρασάκι, μπύρα ή ούζο. Το άρωμά του και η πλούσια γεύση του θα μαγέψει όποιον το δοκιμάσει. Μην περιμένεις άλλο φτιάξε αυτή την καταπληκτική συνταγή και άφησέ τους όλους έκπληκτους. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 10 μεγάλα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο με χωρισμένα πλοκάμια και κομμένο σε κομμάτια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • μισό λίτρο κρασί μαυροδάφνη
  • 250 ml σάλτσα ντομάτας
  • 150 ml ζωμό κότας
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρεις το κρεμμύδι.

Βήμα 2

Προσθέτεις το δυόσμο και το χταπόδι και σωτάρεις για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 3

Προσθέτεις τη δάφνη και συνεχίζεις για άλλα 6 λεπτά.

Βήμα 4

Σβήνεις με τη μαυροδάφνη για να το κάνεις κρασάτο.

Βήμα 5

Προσθέτεις τη ντομάτα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 6

Σιγοβράζεις με καπάκι για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.

Βήμα 7

Συγχαρητήρια το χταποδι κρασατο του Λαζάρου είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Μπορείς να γαρνίρεις με φύλλα δάφνης.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 10
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

10 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή