Χταπόδι κρασάτο με κοφτό μακαρονάκι

2014-03-15
Χταπόδι κρασάτο με κοφτό μακαρονάκι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:05 h
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια εξαίσια συνταγή για χταπόδι κρασάτο με κοφτό μακαρονάκι που μπορείς να συνοδεύσει με ουζάκι ή κρασί. Ένα εντυπωσιακό πιάτο για τις ζεστές μέρες!

Υλικά

  • 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 1 χταπόδι 1 κιλού
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Μισό κουτ.γλ. κανέλα
  • 500 γρ. ντοματοχυμό
  • 1 κουτ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 1-2 φύλλα δάφνης

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε το χταπόδι και τα μπαχαρικά

Βήμα 5

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε τον πελτέ και την ντομάτα

Βήμα 7

Συμπληρώνουμε με νερό για να καλύψει το χταπόδι

Βήμα 8

Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι περίπου για 60 λεπτά

Βήμα 9

Στο τέλος προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι

Βήμα 10

Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει

Βήμα 11

Το χταπόδι κρασάτο με κοφτό μακαρονάκι είναι έτοιμο!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή