Χταπόδι Κρασάτο με Μέλι

2013-05-26
χταποδι κρασατο με μελι
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια πολύ νόστιμη και πολύ αρωματική συνταγή. Το χταποδι κρασατο με μελι θα μαγέψει πραγματικά όποιον το δοκιμάσει. Θα ενθουσιαστείς με τη γλυκιά του γεύση και το υπέροχο θαλασσινό άρωμα που δίνει το χταπόδι. Ιδανικό πιάτο για το καλοκαίρι παρέα με ένα καλό κρασί. Δοκίμασέ το και μετά γράψε μου εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Ingredients

  • 2 κιλά χταπόδι ζεματισμένο σε νερό και κομμένο σε κομμάτια
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml κονιάκ
  • 120 ml μαυροδάφνη
  • 100 ml ξύδι μπαλσάμικο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Method

Step 1

Σωτάρεις το σκόρδο και το χταπόδι σε ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα.

Step 2

Προσθέτεις το μπαχάρι και το πιπέρι.

Step 3

Φλαμπάρεις με το κονιάκ και σβήνεις με το κρασί για να το κάνεις κρασάτο.

Step 4

Προσθέτεις το μπαλσάμικο και το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.

Step 5

Προσθέτεις την ντομάτα και τη δάφνη και αφήνεις για άλλα 30 λεπτά.

Step 6

Τέλος προσθέτεις το μέλι και κατεβάζεις από τη φωτιά.

Step 7

Αφήνεις λίγο το φαγητό να σταθεί.

Step 8

Συγχαρητήρια το χταποδι κρασατο με μελι είναι έτοιμο. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Συνδυάζεται υπέροχα με κοφτό μακαρονάκι ή ρύζι, καθώς και με μια πράσινη φρέσκια δροσερή σαλάτα.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Leave a Reply