Χταπόδι Κρασάτο με Μέλι

2013-05-26
χταποδι κρασατο με μελι
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια πολύ νόστιμη και πολύ αρωματική συνταγή. Το χταποδι κρασατο με μελι θα μαγέψει πραγματικά όποιον το δοκιμάσει. Θα ενθουσιαστείς με τη γλυκιά του γεύση και το υπέροχο θαλασσινό άρωμα που δίνει το χταπόδι. Ιδανικό πιάτο για το καλοκαίρι παρέα με ένα καλό κρασί. Δοκίμασέ το και μετά γράψε μου εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 2 κιλά χταπόδι ζεματισμένο σε νερό και κομμένο σε κομμάτια
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml κονιάκ
  • 120 ml μαυροδάφνη
  • 100 ml ξύδι μπαλσάμικο
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σωτάρεις το σκόρδο και το χταπόδι σε ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα.

Βήμα 2

Προσθέτεις το μπαχάρι και το πιπέρι.

Βήμα 3

Φλαμπάρεις με το κονιάκ και σβήνεις με το κρασί για να το κάνεις κρασάτο.

Βήμα 4

Προσθέτεις το μπαλσάμικο και το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 5

Προσθέτεις την ντομάτα και τη δάφνη και αφήνεις για άλλα 30 λεπτά.

Βήμα 6

Τέλος προσθέτεις το μέλι και κατεβάζεις από τη φωτιά.

Βήμα 7

Αφήνεις λίγο το φαγητό να σταθεί.

Βήμα 8

Συγχαρητήρια το χταποδι κρασατο με μελι είναι έτοιμο. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Συνδυάζεται υπέροχα με κοφτό μακαρονάκι ή ρύζι, καθώς και με μια πράσινη φρέσκια δροσερή σαλάτα.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή