Χταπόδι με ελιές πράσινες και κρασί στην κατσαρόλα

2014-03-12
Χταπόδι με ελιές
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Παρακάτω θα βρεις μια πολύ νόστιμη και νηστίσιμη παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις χταπόδι με ελιές πράσινες στην κατσαρόλα, σβησμένο με λευκό κρασί. Η συνταγή είναι νησιώτικη και την φτιάχνουμε σαν μεζεδάκι σε ούζο ή κρασί. Δοκίμασε την και γράψε μου τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • 1 χταπόδι έως 1.300 γραμ.
  • 300 γραμ. λάδι
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 150 γραμ. ελιές πράσινες (αχάρακτες)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε.

Βήμα 2

Το βάζουμε σε κατσαρόλα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 3

Όταν βγάλει το ζουμί του, ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι χοντροκομμένο και το ανάλογο πιπέρι.

Βήμα 4

Φέρνουμε το χταπόδι μερικές βόλτες και το σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 5

Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 6

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το χταπόδι να σιγοβράσει.

Βήμα 7

Όταν κοντεύει να ψηθεί προσθέτουμε τις ελιές ζεματισμένες σε δυο - τρία νερά (για να ξαρμυρίσουν), αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί λίγη ώρα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το κόβουμε σε κομμάτια.

Βήμα 8

Το χταπόδι με ελιές πράσινες και κρασί είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή