Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

2014-03-20
Χραπόδι με κοφτό μακαρονάκι Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια τέλεια συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα σας ξετρελάνει. Γίνεται πολύ εύκολα και είναι πολύ εντυπωσιακό.

Υλικά

  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 χταπόδι φρέσκο και καθαρισμένο ενός κιλού
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 1 κούπα τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι-Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά

Βήμα 5

Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε

Βήμα 6

Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε για λίγα λεπτά

Βήμα 8

Προσθέτουμε τις ντομάτες και αρκετό νερό

Βήμα 9

Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι

Βήμα 10

Προσθέτουμε το μακαρονάκι και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά

Βήμα 11

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι έτοιμο!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή