Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι στη χύτρα

2014-07-23
χταποδι με κοφτο μακαρονακι στη χυτρα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια τέλεια συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι στη χύτρα, αγαπημένο φαγητό για τους ζεστούς μήνες όλης της ελληνικής οικογένειας. Το ίδιο πιάτο μπορεί να μαγειρευτεί στην κατσαρόλα, στη γάστρα, αλλά και στον φούρνο, όμως στην χύτρα θα γλιτώσεις χρόνο χωρίς να περιορίσεις τη νοστιμιά. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και σίγουρα θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 1 χταπόδι περίπου ενός κιλού
  • 2/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 500 γρ. ντομάτα πουμαρό
  • 2 κουτ.γλ. πελτέ ντομάτα
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • Μισό πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το χταπόδι με ελάχιστο νερό σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Το σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και κρατάμε το νερό που έβγαλε το χταπόδι

Βήμα 3

Κόβουμε το χταπόδι σε μπουκιές

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στη χύτρα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι

Βήμα 5

Προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε

Βήμα 6

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και μιάμιση κούπα νερό είτε από τη βρύση είτε το ζουμί που έβρασε το χταπόδι

Βήμα 7

Κλείνουμε τη χύτρα και μετά από 15 λεπτά προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι

Βήμα 8

Όταν μαγειρευτεί σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα

Βήμα 9

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι στη χύτρα είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Αν το μαγειρέψεις σε κατσαρόλα θέλει περίπου μία ώρα βράσιμο. Στη χύτρα γίνεται πολύ πιο γρήγορα, συνολικά περίπου μισή ώρα!
  • Μπορείς να προσθέσεις και άλλα μυρωδικά της επιλογής σου, όπως λίγη κανέλα!
  • Τα μακαρόνια μπορείς να τα βράσεις ξεχωριστά και μετά να τα σερβίρεις μαζί
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή