Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο

2014-07-22
χταποδι με κοφτο μακαρονακι στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια εύκολη συνταγή για να μαγειρέψεις χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο. Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό αφού το φαγητό λιώνει στο στόμα σου ενώ η γεύση είναι εκπληκτική. Οι περισσότεροι φτιάχνουν αυτό το φαγητό στην κατσαρόλα, όμως και στο φούρνο γίνεται πεντανόστιμο. Μπορείς να το κάνεις είτε σε ταψάκι είτε σε γάστρα για να μαλακώσει και να σιγοψηθεί.

Υλικά

  • 1 χταπόδι ενός κιλού
  • Μισό πακέτο κοφτό μακαρονάκι
  • 1 πούμαρο ντομάτα
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε κατσαρόλα

Βήμα 2

Σε χαμηλή θερμοκρασία το αφήνει για 20 λεπτά να βγάλει τα υγρά του

Βήμα 3

Προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρασί, τα μυρωδικά και τη δάφνη

Βήμα 4

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και ρίχνουμε τη ντομάτα και 1 λίτρο νερό

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά

Βήμα 6

Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ

Βήμα 7

Ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και το κρεμμύδι

Βήμα 8

Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για μισή ώρα

Βήμα 9

Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή