Χταπόδι με κρασί λευκό και λεμόνι νησιώτικο

2014-03-05
Χταπόδι με κρασί
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια νησιώτικη, εύκολη, γρήγορη και παραδοσιακή συνταγή εξαιρετικής νοστιμιάς για να φτιάξεις χταπόδι με κρασί λευκό και λεμόνι θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι πάρα πολύ απλή και μπορείς να την σερβίρεις σαν ορεκτικό πιάτο ενός γεύματος ή σαν μεζεδάκι με το ούζο ή το κρασί.

Υλικά

  • 1 χταπόδι 1.200 - 1.500 γραμ. νωπό
  • 1/2 φλιτζάνι (τσαγιού) αρετσίνωτο κρασί
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 πρέζα αλάτι, λίγο πιπέρι
  • λίγο λεμόνι για το σερβίρισμα (προαιρετικό)

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το χταπόδι (αφού πρώτα έχει χτυπηθεί καλά), βγάζοντας τη φούσκα, τα μάτια και τα δόντια.

Βήμα 2

Το βάζουμε να σιγοβράσει και να χυθεί όλο το ζουμί του. Η ώρα του βρασίματος εξαρτάται από το μέγεθος του χταποδιού.

Βήμα 3

Αφού βράσει, το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια 4-5 εκατοστών.

Βήμα 4

Βάζουμε λάδι σε τηγάνι και όταν κάψει, ρίχνουμε λίγα - λίγα τα κομμάτια του βρασμένου χταποδιού, τα τηγανίζουμε λίγο, και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, όπου έχουμε το ζουμί από το βράσιμό τους.

Βήμα 5

Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και όταν πάρουν βράση, τα σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει το χταπόδι, ωσότου μείνει με το λάδι του.

Βήμα 7

Το χταπόδι με κρασί είναι έτοιμο και κατά το σερβίρισμα προσθέτουμε λίγο λεμόνι.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή